Nissan X-Trail

A Nissan X-Trail egy sokoldalú és megbízható családi SUV, amely kényelmet, biztonságot és sokoldalú felhasználhatóságot kínál. Ideális választás azok számára, akik egy tágas és praktikus járművet keresnek mindennapi használatra és hosszabb utazásokra egyaránt. A legújabb X-Trail modern és elegáns dizájnnal, fejlett hibrid hajtásláncokkal, és még több vezetést támogató funkcióval rendelkezik. Az autó elérhető Nissan e-Power* hajtással is, amely elektromos vezetési élményt nyújt.

Dizájn és megjelenés

A Nissan X-Trail külső megjelenését több kulcsfontosságú dizájnelem jellemzi, amelyek mind az autó modern, sportos és robusztus jellegét hangsúlyozzák. A Nissan X-Trail egyik legmeghatározóbb eleme a V-alakú hűtőrács, amely a márka egyedi stílusjegye. Ez a markáns elem erőt és magabiztosságot sugall, és központi szerepet játszik az autó dizájnjában. Az autó külsejét a finoman ívelt áramvonalas vonalvezetés jellemzi, mely nemcsak esztétikus, de aerodinamikailag is kedvezőek, így elősegíti az üzemanyag-hatékonyságot és a csökkentett menetzajt. A Nissan X-Trailt modern LED fényszórókkal szerelték fel, amelyek éles és tiszta világítást biztosítanak. Az autó orrán található LED nappali menetfények további eleganciát és láthatóságot biztosítanak. Az X-Trail széles nyomtávval és nagy átmérőjű kerekekkel rendelkezik a megfelelő úttartás és a stabilitás érdekében. A nagy kerekek emellett sportos és erőteljes megjelenést kölcsönöznek a járműnek. Magas építése és masszív karosszériája stabilitást és terepjáró képességet sugall, így az X-Trail terepen vagy nehéz útviszonyok között is megállja a helyét. A beépített tetősínek nemcsak praktikusak, például csomagtartók vagy egyéb kiegészítők rögzítéséhez, hanem hozzájárulnak az autó kalandor, outdoor jellegéhez is. A különböző kiegészítők, mint például a krómozott díszítések, a küszöbvédők és a tetőspoilerek tovább fokozzák az X-Trail megjelenésének egyediségét és prémium érzetét. A Nissan X-Trail többféle színben és különböző dizájnú keréktárcsákkal érhető el, hogy a vásárlók személyre szabják az autó megjelenését.

Motor és teljesítmény

A legújabb Nissan X-Trail modellek különböző motorváltozatokkal érhetők el. A benzines és dízel motorok megfelelő teljesítményt és nyomatékot nyújtanak mindennapi használatra, míg az e-Power hibrid rendszer környezetbarát és hatékony alternatívát kínál. Az e-Power rendszer lényege, hogy a belső égésű motor az akkumulátor töltésére szolgál, miközben a kerekeket az elektromos motor hajtja, ami az elektromos autókhoz hasonló vezetési élményt nyújt. Az autó kényelmes vezetési élményt, modern vezetéstámogató rendszereket és kiváló terepjáró képességeket biztosít, így sokféle vezetési igényt kielégít. Az X-Trail elérhető elsőkerék-hajtással mind a Mild-Hybrid (1.5 VC-T Mild-Hybrid Xtronic CVT 2WD) mind az e-POWER változatban. Ez utóbbi 204, míg a hybrid változat 163 lóerőt kölcsönöz a járműnek. Összkerék-meghajtással az e-POWER e-4ORCE fantázianevű modell 213 lóerős változata rendelkezik. Az összkerékhajtás (4WD) kiváló terepjáró képességekkel ruházza fel az autót, ami különösen hasznos lehet nehéz útviszonyok között vagy off-road környezetben.

Belső tér

A Nissan X-Trail belső tere számos olyan jellemzővel bír, amelyek a kényelmet, a funkcionalitást és a modern technológiákat helyezik előtérbe. Az X-Trail tágas utastere akár hét ülőhellyel is elérhető (7 üléses verzió), így nagyobb családok vagy több utas szállítására is alkalmas. A három üléssor kialakítása rugalmasságot és kényelmet biztosít minden utas számára. Az ülések és a belső felületek prémium anyagokból készülnek, amelyek kényelmesek és tartósak. A bőr- vagy szövetkárpitok igény szerint választhatók. Az első és hátsó ülések fűtése, illetve az első ülések szellőzése extra kényelmet biztosít minden időjárási körülmény között. A középkonzolon elhelyezett nagy méretű érintőképernyővel rendelkező infotainment rendszer könnyen kezelhető és jól látható. A legújabb modellekben akár 9 colos kijelző is elérhető. Az Apple CarPlay és az Android Auto támogatás lehetővé teszi a telefon egyszerű csatlakoztatását és használatát, így a navigáció, a zenehallgatás és a kommunikáció is zökkenőmentes. A beépített navigációs rendszer pontos és aktuális térképekkel segíti az úti cél elérését. Az X-Trail számos fejlett vezetőtámogató rendszert kínál, beleértve a ProPILOT félig autonóm vezetési rendszert, amely segíti a vezetőt a gyorsforgalmi utakon történő haladásban, a sávkövetésben és a sebességtartásban. A 360 fokos kamera rendszer segít a parkolásban és a manőverezésben szűk helyeken, megkönnyítve az autó kezelését. A csomagtér nagy és rugalmasan bővíthető az ülések ledöntésével, lehetővé téve nagyobb tárgyak szállítását. Az ötüléses változat csomagtérkapacitása bővíthető, a 7 üléses verzióban pedig az utolsó üléssor lehajtásával növelhető a csomagtér. Az elektromos csomagtérajtó könnyű és kényelmes hozzáférést biztosít, egyetlen mozdulattal nyitható. A többzónás automata klímaberendezés biztosítja, hogy minden utas számára megfelelő hőmérséklet legyen az utastérben. A nagy méretű panoráma napfénytető világosabbá és tágasabbá teszi az utasteret, kellemesebb utazási élményt nyújtva. A prémium Bose hangrendszer (opcionális) kiváló hangminőséget biztosít, tökéletes zenei élményt nyújtva az utazások során.

Biztonság

A Nissan X-Trailt számos fejlett biztonsági funkcióval és technológiával szerelték fel, amelyek mind a balesetek megelőzését, mind az ütközés esetén nyújtott védelmet szolgálják. Az autó szerkezeti kialakítása és a törésteszt-eredményei is azt mutatják, hogy az X-Trail egy biztonságos választás a családok és a hosszabb utazások számára. Az ADAS rendszerek és a fejlett vezetőtámogató funkciók hozzájárulnak a biztonságosabb és kényelmesebb vezetési élményhez. Automatikus vészfékező rendszer (AEB) figyeli az előtti forgalmat, és szükség esetén automatikusan fékezi az autót, hogy elkerülje az ütközést vagy csökkentse annak súlyosságát. Sávelhagyásra figyelmeztető rendszer érzékeli, ha az autó elhagyja a sávot, és figyelmezteti a vezetőt, egyes esetekben akár vissza is kormányozza az autót a sávba. Holttérfigyelő rendszer figyeli az autó körüli holttereket, és figyelmezteti a vezetőt, ha egy másik jármű a holttérben van, amikor sávváltást tervez. Az X-Trail karosszériaszerkezete magas szilárdságú acélból készült, amely növeli a törésállóságot és a biztonságot ütközés esetén. Az autót több légzsákkal szereltékfel, beleértve az első, oldalsó és függönylégzsákokat, amelyek védelmet nyújtanak az utasoknak egy esetleges ütközés során. Az előfeszítős biztonsági övek ütközés esetén automatikusan meghúzódnak, hogy az utasokat a helyükön tartsák. Az autó elülső részének kialakítása során figyelembe vették a gyalogosvédelmi szempontokat, csökkentve a sérülés kockázatát egy esetleges gázolás során. A vezetőfigyelő rendszer érzékeli, ha a vezető fáradt vagy nem figyel eléggé, és figyelmeztetést küld, hogy pihenjen vagy tartson szünetet. Az X-Trail általában jó eredményeket ér el az Euro NCAP töréstesztjein, amely a jármű biztonságát több szempontból is értékeli, ide értve a felnőtt- és gyermekutas-védelmet, a gyalogosvédelmet és a biztonsági segédrendszereket.

*Az e-POWER technológiánál a beépített benzinmotor csak az akkumulátor töltésére illetve a kerekek meghajtására szolgáló elektromos áramot állítja elő. Így képes a rendszer egy csendesebb és üzemanyag takarékosabb meghajtásra a hagyományos hibridmotorokhoz képest.

Oszd meg a cikket!

Ajánlatkérés

Felkeltettük az érdeklődését?

Jelentkezés tesztvezetésre

Kipróbálná a járművet? Jelentkezzen tesztvezetésre!