Nissan Qashqai

A Nissan Qashqai egy megbízható és népszerű választás a kompakt crossover SUV kategóriában, különösen azok számára, akik modern technológiát és jó üzemanyag-hatékonyságot keresnek egy stílusos autóban.

Dizájn és megjelenés

 

A Nissan Qashqai megjelenése modern, dinamikus és vonzó, amely ötvözi a sportos és elegáns dizájnt a praktikum és a kényelem jegyében. A külső és belső kialakítás egyaránt magas minőséget sugall, ettől válik különösen vonzóvá sokak számára. A Qashqai éles vonalai és áramvonalas formái sportos megjelenést kölcsönöznek az autónak. A tetővonal és a karaktervonalak dinamikus külsőt biztosítanak a városi terepjárónak. A Nissan jellemző V-motion hűtőrácsa dominál az autó elején, ami erőteljes és modern megjelenést biztosít. A Qashqai modern LED fényszórókkal és nappali menetfényekkel rendelkezik, amelyek nem csak esztétikusak, hanem jobb láthatóságot is biztosítanak. A Qashqai hátsó lámpáihoz szintén LED technológiát használnak, ezzel tovább emelik a modern dizájnt. Az autó aerodinamikus kialakítása csökkenti a légellenállást, ami hozzájárul az üzemanyag-hatékonysághoz és a stabilitáshoz akár nagyobb sebességnél is. Az opcionális tetősínek és hátsó spoiler további praktikumot és sportos megjelenést kölcsönöznek a Nissan SUV-nak. További aerodinamikai elemek, mint például a szellőzőnyílások és a spoilerek, nem csak a megjelenést, hanem a teljesítményt is javítják. A Qashqai számos színben elérhető, a klasszikus fehértől és fekete színektől kezdve a merészebb árnyalatokig, mint például a kék vagy a piros.

Motor és teljesítmény

A Nissan Qashqai nálunk motorok tekintetében kétfélét kínál az 1.3 literes MildHybrid (ezen belül 140 és 158 lóerős közül választhatunk), illetve az e-POWER*, mely 190 lóerős. Így igazítható a teljesítmény az igényeinkhez. Az elérhető teljesítmények 140 és 190 lóerő között mozognak, így bárki vezetési stílusának megfelelően tud válogatni a modellek között. A 140 lóerős változathoz 6 sebességes kézi váltót ad a Nissan, míg a nagyobb motorerő esetén választhatunk a manuális és az u.n X-Tronic automata váltók közül.

Belső tér

 

A Nissan Qashqai belső tere modern, jól átgondolt és kényelmes, magas minőségű anyagokkal és fejlett technológiai megoldásokkal. A Qashqai belső tere letisztult és modern dizájnnal rendelkezik, amely vonzó és hamar kedvencünk lehet. A műszerfal egyszerű, átlátható elrendezésű, mindemellett könnyen kezelhető és logikus. Az ülések ergonomikus kialakításúak, deréktámasza, hosszabb utak során is kényelmesek. Az első ülések többirányú állítási lehetőséggel rendelkeznek, ami lehetővé teszi az optimális vezetési pozíció megtalálását. A magasabb felszereltségi szinteken bőrborítású ülések és kárpitok állnak rendelkezésre. A krómozott és fényes fekete díszítések elegáns megjelenést kölcsönöznek. A hátsó ülések is kényelmesek és jól párnázottak, az utastér tágas, így a hosszabb utazások az egész család számára komfortos élményt nyújtanak. A középkonzolban egy nagy, érintőképernyős kijelző található, amely a NissanConnect infotainment rendszer része. Az infotainment rendszer magában foglalja a navigációt, a Bluetooth kapcsolatot, az okostelefon-integrációt (Apple CarPlay és Android Auto), valamint a hangvezérlést. Az analóg műszerek mellett egy digitális kijelző is található a műszerfalon, amely hasznos információkat jelenít meg, mint például a sebesség, az üzemanyag-fogyasztás és a navigációs utasítások. A csomagtér tágas és könnyen hozzáférhető, többféle konfigurációs lehetőséggel, beleértve a lehajtható hátsó üléseket, amelyek növelik a csomagtér kapacitását. Számos tárolóhely található az utastérben, mint például a középkonzol tárolórekeszét, az ajtózsebeket és a kesztyűtartót. A pohártartók és a középső kartámasz alatti tárolórekesz is fokozza a praktikumot. A kétzónás automata klímaberendezés biztosítja a megfelelő hőmérsékletet az utastér minden részében. Az ülésszellőztetés és az ülésfűtés opcionálisan elérhető az autóhoz, ezzel tovább javítja a komfortérzetet. Szintén opcionális kérhető a panoráma napfénytető világosabbá és tágasabbá varázsolja az utasteret. Az ergonómia, a tágas utastér, a praktikus tárolási lehetőségek és kiegészítők mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az autó kellemes és kényelmes élményt nyújtson mind a vezető, mind az utasok számára.

Biztonság


A Nissan Qashqai biztonsága számos szempontból kiemelkedő, amit például az Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) által végzett tesztek is alátámasztják. A Qashqai számos modern aktív biztonsági rendszert kínál, amelyek elsődleges célja a balesetek megelőzése. Automatikus vészfékezés gyalogos- és járműfelismeréssel. A sávelhagyás-figyelmeztetés és -asszisztens figyelmeztet, ha az autó akaratlanul elhagyja a sávot, és szükség esetén korrigál. A holttér-figyelő óva inti a vezetőt, ha egy jármű a holttérben van. Külön érzékelő jelzi a vezetőnek, ha a hátramenet során egy jármű közeledik oldalról. Az adaptív sebességtartó automatika automatikusan tartja a követési távolságot az elöl haladó járműtől. A Qashqai többféle passzív biztonsági funkcióval is rendelkezik. Az ütközéskor az energia hatékony elnyelése és elosztása csökkenti az utasokra ható erőket. Az autót teljes légzsákrendszer látják el, beleértve az első, oldalsó és függönylégzsákokat. Minden üléshez előfeszítőkkel és erőhatárolókkal felszerelt biztonsági övek tartoznak. Az energialenyelő motorháztető és lökhárítók csökkentik a sérülés kockázatát egy esetlegesen bekövetkező ütközés esetén.

Természetesen a Qashqai-ban is megtaláljuk az ISOFIX rendszert, ahova biztonságosan tudunk akár két gyermekülést is rögzíteni.

*Az e-POWER technológiánál a beépített benzinmotor csak az akkumulátor töltésére illetve a kerekek meghajtására szolgáló elektromos áramot állítja elő. Így képes a rendszer egy csendesebb és üzemanyag takarékosabb meghajtásra a hagyományos hibridmotorokhoz képest.

Oszd meg a cikket!

Ajánlatkérés

Felkeltettük az érdeklődését?

Jelentkezés tesztvezetésre

Kipróbálná a járművet? Jelentkezzen tesztvezetésre!