SZÉCHENYI LÍZING GO!

Ismerje meg az államilag támogatott, vállalkozása számára kínált lízingkonstrukció részleteit!

 

A Széchenyi Lízing GO! a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások újraindítását segítő lízing konstrukció, amely felhasználható új személy- és haszongépjármű finanszírozására is.

 

A lízingkonstrukció keretein belül nyújtandó lízingügyletekhez a Kormány kamat- és kezelési költség támogatást biztosít. A Széchenyi Lízing GO! a KAVOSZ Zrt. által működtetett Széchenyi Kártya Program részeként, de azon belül elkülönült szabályok szerint működő konstrukció.

 

A SZÉCHENYI LÍZING GO! az MKB-Euroleasingen keresztül az alábbi feltételekkel érhető el:

Finanszírozási forma: zártvégű és nyíltvégű pénzügyi lízing
Igénybe vevői kör: olyan KKV-k, amelyek KKt, Bt, Kft, Rt, szövetkezet                                                                                                                        formájában vagy „egyéb vállalkozásként”,                                                                                                                                        egyéni vállalkozóként vagy egyéni cégként, működnek
Kamatozás: rögzített (FIX)
Önerő¹ ²: 20% illetve 30% (bruttó vételárra vetítve)
Minimum finanszírozott összeg: 3.000.000 Ft
Futamidő: zártvégű pénzügyi lízing esetén: 36 – 96 hónap
nyíltvégű pénzügyi lízing esetén: 36 – 84 hónap
Bruttó Kamat: 7,5%/év
Kamattámogatás: 7%/év
Ügyfél által fizetendő kamat: 0,5%/év
Szerződéskötési díj³: a finanszírozott összeg 1,5%-a, de max. 1,5 MFt
Casco biztosítás megkötése: kötelező

 

Néhány fontos információ az igénylési folyamattal kapcsolatban:

  1. LÍZINGKÉRELEM ELINDÍTÁSA/BEADÁSA:

A lízingkérelem a KAVOSZ Zrt. által elérhetővé tett informatikai felületen keresztül online, vagy előzetes időpontfoglalást követően a választott regisztráló irodában személyesen indítható.

A lízingkérelem benyújtása online felületen történő kezdeményezés esetén is kizárólag személyesen történhet a választott regisztráló irodában. A lízingkérelmeket befogadó „lízing regisztráló irodák” listája a KAVOSZ Zrt. – www.kavosz.hu– honlapján érhető el.

Javasoljuk, hogy előzetesen egyeztessen a MKB-Euroleasing Autólízing Zrt.-hez benyújtandó dokumentumokkal, lízingbírálatához megadandó adatokkal kapcsolatban.

 

  1. REGISZTRÁCIÓ / IRODAI ÜGYINTÉZÉS:

Az Ügyfél időpontot egyeztet a kiválasztott lízing ügyintézést végző regisztráló irodával a lízing kérelem beadása érdekében, mely időpontban a Vállalkozás képviseletére jogosult személy vagy annak meghatalmazottja személyesen megjelenik az irodában. (Meghatalmazott a vállalkozás tulajdonosa, a tulajdonos vagy a képviselő közeli hozzátartozója, a vállalkozás alkalmazottja, könyvelője, könyvvizsgálója, illetve a lízingtárgyat értékesítő kereskedő alkalmazottja is lehet).

Amennyiben az ügyfél előzetesen, online, elindította kérelmét, a regisztráló irodai ügyintéző ellenőrzi a rendszerben megadott adatokat. Ha nincs még az Ügyfélnek ügyfélfiókja, úgy az irodai ügyintéző rögzíti a lízingkérelmet a rendszerben a benyújtott dokumentumok alapján, az Ügyfél igényének megfelelően.

A végleges Széchenyi Lízing GO! igénylési lap és a nyilatkozat(ok) regisztráló irodában történő aláírása szükséges az Ügyfél, vagy Meghatalmazottja által.

Az irodai ügyintéző elvégzi a szükséges ellenőrzéseket (állami támogatásra való jogosultság, igénylési és kizáró feltételek, szabad támogatási keret, maximális igényelhető finanszírozási összeg stb.), és átveszi a lízingkérelemhez csatolandó dokumentumokat.

Hiánytalan kérelemcsomag és pozitív előszűrés esetén, átvételi elismervény Ügyfélnek történő átadása mellett, az irodai ügyintéző befogadja a lízingigénylést.

Az Ügyfél távozását, a kérelem teljes körű befogadását követően a regisztráló irodai ügyintéző további, a kérelem elbírálásához szükséges adatokat rögzít a rendszerben, kiegészítő ellenőrzéseket végez, majd pozitív előminősítés esetén továbbítja a lízingigénylést a MKB-Euroleasing Autólízing Zrt. felé.

A lízingkérelem adatai ezt követően elektronikus formában a rendszerben elérhetővé válnak az MKB-Euroleasing Autólízing Zrt. számára.

Az elektronikus továbbítással párhuzamosan az ügyfél által benyújtott lízingkérelmi dokumentumokat a regisztráló iroda postai úton is továbbítja az MKB-Euroleasing Autólízing Zrt. felé (későbbi szakaszban a dokumentumok online is letölthetőek lesznek a finanszírozó által).

  1. BÍRÁLAT

Az MKB-Euroleasing Autólízing Zrt. – a KAVOSZ pozitív előminősítést megerősítő jelzése alapján – a kérelemmel kapcsolatosan véglegesíti a bírálati döntést, melynek eredményéről elektronikusan értesíti a KAVOSZ Zrt-t is.

Az MKB-Euroleasing Autólízing Zrt. szerződést köt az Ügyféllel, melynek létrejöttéről és a szerződés főbb paramétereiről, valamint későbbiekben a futamidő alatti eseményekről a rendszeren keresztül tájékoztatást ad a KAVOSZ Zrt-nek.

 

  1. nyíltvégű pénzügyi lízing esetén az elvárt önerő a bruttó vételár minimum 20%-a, de legfeljebb 60%-a lehet
  2. zártvégű pénzügyi lízing esetén az elvárt önerő a bruttó vételár minimum 20%-a, de amennyiben a vállalkozás a finanszírozott eszközt terhelő teljes ÁFA összegét vissza tudja igényelni, úgy a minimális elvárt önerő eszköztől függetlenül a bruttó vételár 32%-a
  3. kereskedésben az önerővel egyidejűleg fizetendő

 

Kérdéseivel, kéréseivel kérjük keresse értékesítő kollégáinkat!

Oszd meg a cikket!

Ajánlatkérés

Felkeltettük az érdeklődését?

Jelentkezés tesztvezetésre

Kipróbálná a járművet? Jelentkezzen tesztvezetésre!